...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

Becca Fitzpatrick: Csitt, Csitt

2014. december 14. - Lilapulcsis

 

 

 

Figyelem: Ismerős a Világszép nádszál kisasszony meséje? A hercegnek egyetlen tanácsot adtak: szüksége lesz vízre, miután kettészeli a nádszálat, mert a belőle előbukó lány vizet fog kérni…

 Neked is, kedves olvasó egyetlen tanácsot adhatok: olyankor kezd olvasni, amikor kint szép, napos idő van. Nem rossz időkre való olvasmány ez. Végig esik benne, ködös, hideg, sáros. Amikor a végére érsz napsütést kívánsz majd!

 

Sokan dicsérték, de ez már régen nem mérvadó nekem. Egy nap alatt sikerült végig olvasni, megerőltetés nélkül, és a csak a közepétől kezdtek pörögni az események, hosszúra sikeredett a bevezető.

 Általában ez sem okozna gondot, de itt nem arra használta az írónő az időt és a sorokat, hogy jobban megismerjük a szereplőket, a helyzetet, hanem egy unalmas lassan folyó cselekményt indított el. Egy olyan cselekményt, aminek semmi köze nem volt a későbbiekben történtekhez.

 Hatalmas törés van a történetben, jobbik esetben csak azért, mert a cselekmény első részének a következő könyvekben lesz súlya. Remélem…bár most nem tervezem tovább olvasni.

 Nagyon tetszik a Bibliai motívum, bár ez most trendi lett, már Cassandra Clare is erre építette a Végzet ereklyéi sorozatát, azért még tartogat újabb érdekes információkat, amit értékelek. Szeretem, ha egy könyv világa igényesen van felépítve, és szeretem, amikor magam is mini kutatást végezhetek, miután elolvastam.

 Összességében nem rossz könyv, néhol szépen kidolgozott és újdonságokat is megvillant, máshol pedig idegesítően felületes.

 Végig azon gondolkodtam, hogy miért olyan ismerős…aztán bevillant:

                           Alyson Noel: Mindörökké

 

Spoiler! Vigyázz, a továbbiakban a szöveg cselekményleírást tartalmaz: 

-         mindkettőben a szépfiú egy lányért kezdi az iskolát

-         mindkettőben természetfeletti lény a srác (emellett fekete ruhákban jár, sötét szemű és hajú) a lényeg, hogy megtévesztő, amiért azt gondolnád ő a rosszfiú

-         mindkét esetben ott a természetfeletti lány, társa a fiúnak, aki próbálja a gyenge emberlányt megölni, hogy visszaszerezze magának a srácot

-         szülök eltávolítva, hogy minél többet lehessenek együtt

-         és a konyhás jelenet mindkettőben, ott villant be, hogy mire hasonlít, kés, kis monológ, próbálja megölni, végül nem jár sikerrel egyik sem

 

Kissé érzelmesre sikeredett a történet, felületes szerelem, vágy… érez, de mégsem… Aztán végre lett szerepe Jules-nek és Elliott-nak is. De attól még a törés megmaradt, volt egy rész, amikor semmit sem tudtunk Vee-ről és a srácokról, a Portland-i bulik is logikátlanok, vannak, veszélybe sodorják Norát, de mégsem mutatkozik az igazi veszély, hiába, hogy 15-20 percet vár Folt megérkezésére, egyedül a sötét sikátorban.

Nem egy olyan könyv, amit újra el fogok olvasni, de azért lehet, hogy folytatni fogom a második résszel.

Jó olvasást!

Lilapulcsis

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr76981927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.