...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

Shannon Messenger: Vihar szeli ketté (Égszakadás 1. rész)

2015. április 08. - Lilapulcsis

Nem bíztam abban, hogy tetszeni fog…de mégis szórakoztató volt!

 - meglepő, üde, jól felépített, újszerű -

vihar.jpg

 Jól esett olvasni a melegről, főleg most, hogy kint elképesztően hideg van, nem látni a kék eget a sűrű felhőktől…erre jön Shannon Messenger és felhőtlen kék égről, izzadásról, lenge szellőkről mesél. Kifejezetten ajánlom ebben az évszakban olvasni…nyáron lehet nem lenne ennyire kellemes.

 A történet eléggé egysíkú, könnyen követhető. Néha kapunk képeket a múltból, de mivel elképesztően jól felépített a történet, a cselekményszálat nem bonyolítja össze, hanem inkább kiegészítő információként jelennek meg a múlt történései.

 A váltott narrativának köszönhetően belelátunk mindkét főszereplő lelki világába is…na jó…valójában annyira nem, mert a történet nagy részében a cselekmény uralkodik és nem a belső vívódás, de azért nem lesz elhanyagolva, ahogyan azt mostanság szokás (Csitt-Csitt, Tökéletes kémia, Trónok harca, Luxen)

Imádom, hogy Vane (a főhős, szexi fiú – bár nem sokat tudunk meg a kinézetéről) szabad szájú! Néha butácska…de ahhoz képest, hogy most tudja meg nem is ember eléggé földhözragadt tini. Emellett, már tudhatjátok mennyire szeretem, ha csípkelődnek a főhősök, nos…Vane nagyfejűségének köszönhetően ez sem hiányzik a történetből.

 Audra külön bekezdést érdemel, szép és különleges névválasztásnak köszönhetően azonnal belopta magát a szívembe. De szerencsére a karaktere hagyott helyet Vane-nek is. Imádom, hogy fiú-lány páros főhősökre épül a történet, picit elég kezd lenni, hogy az erős lányok dominálnak…értem én, hogy uralkodik a kicsavarodott értelmezésű feminizmus, de akkor is (a legidegesítőbb az, amikor ezek a hősnők mégis a nagy erős kisfiúk megmentésére szorulnak: Éhezők viadala, Luxen…). Audra egy szilf lány – uralkodik a szeleken és önmagán is. Elképesztően erős egyéniség, kivétel, amikor megitatják vízzel. Azok, akik nem olvasták most ráncolhatják a homlokukat, mert a víz egyáltalán nem veszélyes fegyver…vagy mégis?

 Újszerű elemeket épít be a történetbe, ahogy a vízről is látjuk és mindezt profin! Érdemes figyelni az első oldalakon elhintett információkra a szereplőinkről, később nagy fontosságuk lesz…gondolok itt most erre:

madar.bmp

 A történetről: azt már az első sorokban olvashatjuk, hogy az egész történet egy felkészítőről szól a nagy csatára. És várod a csatát, mert tudod, hogy azzal vége a cselekményszálnak is. Normális és klisés könyvekben ez így is van, de nem itt. Az írónő tartogat még csavart a csatajelenetek utánra is!

 Szóval van két eléggé bonyolult tinink, akiknek együtt kell teljesíteniük egy feladatot. Ez idáig unalmasnak tűnhet, de Shannon kicsavarja a számunkra hétköznapi jelentéstartalmat hordozó elemek értelmét. Vihar? Anya? Nála más értelmet nyernek. Manipuláció, szenvedés, csavar…zseniálisan felépítve.

Legtöbbször az jelent gondot, hogy a szereplők napok alatt annyira egymásba habarodnak, hogy már el sem tudják egymás nélkül képzelni az életüket…itt is ez történik, de az írónő okosan becsempész 10 évet, így már fel sem merülhet bennünk semmi kétség az érzelmeik felől. Főleg, amikor egymás szájáról ábrándoznak…és rengeteg ölelést is csempész bele az írónő. Mekkora dolog egy csók! Majd, ha elolvastad érteni fogod…utalás lenne?

 Hiányolom a társadalmi értéket, valamit…amire épülne a történet, e nélkül ugyanis csak egy sztori. Nincsenek utalások, nem küzd a környezetszennyezés ellen…azért sem, hogy békében éljen a társadalom stb. Pedig lett volna erre lehetőség. Ennek köszönhetően a történet jó (egy percig sem mondom, hogy nem), de minden mélyebb tartalomtól megfosztott. És nem, még azt sem menti meg, hogy beépíti a Bibliai Ádám- Éva- bűnbeesés motívumát.

Kinek ajánlom?

Ha egy üdítő, néhol észveszejtően csöpögős kalandos történetre vágysz, olvasd el azonnal. Olvasási válsággal küzdők számára is megfelelő, nem állítom, hogy kimozdított ebből az állapotból…de legalább kiolvastam egy könyvet és nem hagytam abba a felénél.

Zene: https://www.youtube.com/watch?v=KWZGAExj-es

Értékelés: 9,6

Történet: 10 /10

Szereplők:  9 /10

Élmény: 9 /10

Hitelesség: 10 /10

Cselekmény: 10 /10 

Könyv kihívás, ezekbe a kategóriákba passzol:

7. Egy könyv, amelynek szereplői nem emberek (legalább a főszereplők nem).

9. Egy női szerző könyve.

13. Egy másik országban játszódó könyv.

24. Egy könyv, amit kizárólag a borítója miatt választasz.

44. Egy idegen nyelvből fordított könyv.

További idézetekkel ellátott képeket itt találsz: http://weheartit.com/lila_pulcsis/collections/85999283-konyves

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr297350438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.