...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

Claudia Gray: Örökéj (Evernight)

2015. június 02. - Lilapulcsis

I. rész: Örökéj

II. rész: Nézz az égre (Bővebben: http://lilapulcsis.blog.hu/2015/06/02/claudia_gray_nezz_az_egre_stargazer )

III. rész: Homokóra

IV. rész: Az életen is túl

V. rész: Balthazar

Kétszer olvastam az egész sorozatot! Igen…nagyon szeretem :)

 

"Muris, hogy amikor azt mondják valakire, hogy „félénk”, legtöbbször mosolyognak. Mintha cuki dolog lenne, valami vicces kis szokás, amit az ember idővel kinő, mint a foghíjas mosolyt, amikor kinőnek a maradandó fogai. Ha tudnák, milyen érzés valóban félénknek lenni, nem csupán az első pillanatokban bizonytalankodni, nem mosolyognának. Ha tudnák, milyen érzés, amikor az embernek összerándul a gyomra, izzad a tenyere, vagy képtelen egyetlen értelmes mondatot is kinyögni! Ebben nincs semmi cuki."

 Itt a nyár, a könnyed történetek, szerelmi históriák évszaka, mi tud annál jobb lenni, mint kifeküdve valahol egy hatalmas fa árnyékában olvasni? Most egy izgalmas, fiatalos könyvet hoztam nektek.

 Az első részre elég fiatalon találtam rá, és a klasszikus szerelmi történetek után (Jókai) üdítő volt a könnyed szerelmes-gimis történet. Határozottan azonosulni tudtam a sorból kilógó, ügyetlen gimnazista Bianca-val, és reméltem, hogy olyan kalandokat élhetek át, mint ő… (nem…én nem tudtam elszökni, pedig szerettem volna)

 Az első oldalaktól pörög a történet és meg nem állsz a végéig! Letehetetlen! Logikus felépítésű, hitelesen felépített karakterekkel…néhol klisés csavarokkal.

 Kisebb sokként ért már az első oldalakon, amikor Bianca melegített vért ivott, az után meglepetések sora várt. Elkísérjük őt az órákra, vele szenvedünk a tanévnyitón, ahol senkit sem ismer…legyen az középiskola, egyetem, vagy első munkanap…sosem a legkellemesebb pillanat álldogálni ott egyedül.

 A szereplők, akik felbukkannak mind egy-egy kategóriát képviselnek, szelíd óriástól kezdve menő kívülállóig mindenkit megtalálunk, még a jó fej tanárainkat és az örökkön örökké elégedetlen igazgatót is. Stílusban a Szent Johanna Gimihez hasonlítanám, jobban mondva az hasonlít az Örökéjre. Nagyon sokan rossz véleménnyel vannak erről a könyvről, pedig:

- remek helyszínleírások vannak (az iskola épülete...egyetlen hasonló témájú műnél sem tapasztalható ilyen igényes bemutatás)

- a szereplők LOGIKUSAN cselekednek (nincs hiszti, hamis konfliktus)

- jól felépített alaptörténet (nem csak a jelenben dolgozik, van múltja és jövője is a történetnek, nem úgy, mint sok más regény, amely a nagy semmiben kezdődik)

 A cselekmény néhol klisés, ahogy már említettem is, kötelező elem a kiöltözős bál, első szerelem, szerelmi háromszög, picit feldobva a természetfeletti erők örökös jelenlétével. Aztán, amikor azt gondolod nem tud már meglepni az akció új helyszíneken fut tovább, újabb szereplőket bevonva.

 Ha el szeretnél menekülni a hétköznapok elől, nehéz, élelemmel telerakott hátizsák és tömött pénztárca cipelése helyett ajánlom a sorozatot. Az első rész csak 336 oldalas, de szerencsére van még 5 könyv folytatásnak.

(kisebb összeesküvés elméletet lehetne gyártani a csillag-félhold motívum miatt a jobb felső sarokban, de ez 2005-ben nem volt még téma) 

 

Kinek ajánlom?

Szent Johanna Gimi fanoknak. Akik szeretik a szerelmes, vámpíros, gimis történeteket azok falni fogják a regényt.

 Értékelés: 10

Történet: 10 /10

Szereplők: 10 /10

Élmény: 10 /10

Hitelesség: 10 /10

Cselekmény: 10/10

 Tényleg nagyon szerettem :D

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr487510804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.