...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

Nyár és az olvasás

2015. július 02. - Lilapulcsis

Bár én napi 8 órában egy irodában fogom lopni a napot nem jelenti azt, hogy nem érzem a nyár hangulatát, ami egyetemistáknak egyértelmű: NINCS VIZSGA :) (és mindig nyár van, amikor nincs vizsga a közelben). Most egy újabb "tag" lesz amely erről az évszakról szól: 

(+JÁTÉK, a szöveg végén)

 Másmilyen hangulatú könyveket olvasol nyáron, mint a többi évszakban?

 Egyáltalán nem…de ilyenkor felzárkózom a lemaradásokkal. Amint már a júniusi hónap posztjainak számából is láthatjátok még arra sem volt időm, hogy bejegyzést írjak azokról a könyvekről amelyeket régen olvastam…és Ken Follett trilógiájának utolsó könyve még vár rám (24 órányi anyagot mutat Kinder)

 Melyik könyvszereplővel nyaralnál szívesen együtt?

 Hmmm… a Ne bántsátok a feketerigót Atticus Finch-ével tölteném a nyarat, amint már említettem Ken Follett Az örökkévalóság küszöbén című fantasztikus művét olvasom, most tartok a színes bőrűek elleni gyűlölet-bűncselekményeknél, szívesen kiülnék az otthoni  nagy hintára és a szürkületi kellemes hűvösben beszélgetnék vele, hogyan élte meg azt a bizonyos tárgyalást… (ha nem tudod miről beszélek: link)

 Egy könyv, aminek címében szerepel az, hogy vakáció?

Verne Gyula: Kétévi vakáció (elérhető itt: http://mek.oszk.hu/00500/00527/ )

 Képzeld el, hogy a tengerparton ülsz, csodás az idő. Mit olvasol éppen? mess.JPG

 Tengerparton nem üldögélni, hanem sétálni szoktam. Ha mégis üldögélésre kerül sor, akkor is a hullámokat nézem, amint megtörnek a sziklákon, vagy mossák a homokot…a messzeséget…hogyan repülnek a madarak a nyílt víz fölött…az embereket. És gondolkodom. Próbál ki, néha érdemes leülni és csak nézni a körülötted lévő forgatagot.

Egy kék színű borító- ég, tenger?

Keri Smith: Mess című könyve gyönyörű kék árnyalatú..bár ha követed az utasításokat mire a végére érsz már nem néz ki ilyen szépen. Ez a könyv egyfajta napló, minden oldal különböző utasításokat ad: öntsd le kávéval, firkáld össze stb. Nekem már évek óta meg van de nincs szívem eltemetni 3 napra majd kiásni, szóval még érintetlen!

 

Egy sárga színű borító - homok, nap?

Nem sárga, de határozottan nyári olvasmány Imredy Péter Naprafekvője.

Kivel mennél el egy pörgős hnapraf.JPGawai-i buliba?

 Miért pont Hawai? Gondolkodás nélkül is tudom, hogy bulizós szereplői Leiner Laurának vannak, biztosan a Bábel karakterei közül válogatnék. De ha utazásról lenne szó, és igazi társat szeretnék...Verne Gyula karakterei győznének.

 Egy dal, amiről a vakáció jut eszedbe?

Itt egy egész lista, tavalyról... idén majd újabbakkal bővül a lista:

https://www.youtube.com/watch?v=pUjE9H8QlA4&list=RDpUjE9H8QlA4

 Hány könyvet tervezel elolvasni a vakáció alatt?

 A nyár nem a tervekről szól, de ilyenkor jobban fogynak a könyvek, majd beszámolók arról, hogy mennyit sikerült elolvasnom.

 

Neked milyen nyári olvasós szokásaid vannak?

u.i.: JÁTÉK: A szövegben van pár helyesírási hiba (amit későre vettem észre) így szabad a gazda, aki megtalál legalább egyet, meglepetésben részesül. Hozzászólásban várom a megfejtéseket!

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr737590406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.