...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

B.N.Prince: Yvone és az őrület tőre

2015. július 27. - Lilapulcsis

A munkaeszközöm..vagyis a laptopom csődöt mondott, vele együtt úszott a már megírt ajánlások, őtletek, gyűjtemények...de hirtelen sokkal több időm lett olvasni, ennek eredménye, hogy végre sikerült befejeznem Yvone kalandjait. Íme:

Készülj fel egy nem mindennapi utazásra... Írország, legendák, horrorisztikus rejtélyek világába varászol B.N.Prince könyve, attól kezdve, hogy meghallod az első kis dalocskát:

„Napsugár, holdsugár kergetőzik éppen, bódító lepkeszárny csillan meg a fényben.”

Majd te is átéled mindazokat a kalandokat, amiket a hősnőnk, Yvone tapasztal...

„Megállás nélkül pörgette az imént hallott éneket a fejében, miközben hintázott, és csendben megbánta az összes horrorfilmet, amelyet életében megnézett. Biztosan csak a képzelete játszik vele.”

Őszintén...ez nem az én világom, és nem is éreztem magam jól benne. A könyv első része magával ragadott, vártam mi fog kibontakozni a nagy homályból. Az írónő remek képeket fest, látványos leírásai megkönnyítik a képzeletünk dolgát, nézd csak:

„A macska azonban hírtelen felkapta szürke fejét és nyugtalanul a kert bokrai közé meredt, miközben minden tagját erőteljesen megfeszítve, farkával nyolcasokat rajzolt a levegőben.”

Pontosan így viselkedik az otthoni egerésző cicánk is, nem? Mosolyt csalt a hasonló leírásokkal az arcomra. Szerethető kis történet, némi csavarral és talán a nyári forróságban nem is kell más.

Nem alakult ki bensőséges kapcsolat köztem és a szereplők közt, így azt sem éreztem át igazán, amikor Yvone csapdába került. Valamiért végig az érzés megmaradt, hogy ez egy mesés történet, mesebeli lényekkel, varászlattal...és úgyis minden rendbe jön majd, anélkül hogy bármelyik, számunkra kedves hőst elveszítenénk. Így valódi konfliktusok nélkül kissé felszínes érzésekkel fejeztem be a könyvet, amely néhol magával ragadott...máshol pedig hónapokig altatott.

A cselekménye követhető és fordulatos. Mindig más kalandok, megpróbáltatások várnak a hőseinkre, akik mesebeli lények és eszközök segítségével próbálnak boldogulni. Mindig is csodáltam azokat az írókat akik hitelesen beleépítettek egy alternatív világot a sajátunkba. Itt is egy párhuzamos, számunkra titkos és főként tiltott világot ismerünk meg. És egy percig sem kérdőjelezed meg még Nessie létezését sem. 

 Kinek ajánlom?

Ezen sokat gondolkodtam...ha egy olyan fantasy-re vágysz, amely a gyerekkori olvasmányaidat, a Harry Pottert és Narnia szerű világba repít, akkor ez neked való!

Értékelés: 8

Történet: 8 /10

Szereplők: 8 /10

Élmény: 8 /10

Hitelesség: 8 /10

Cselekmény: 8/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr377592026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.