...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

A vándorló díj – blogger elismerés és bújtatott reklám

2016. április 28. - Lilapulcsis

liebster-award-main.jpgTöbb hasonló díjat is kaptam már, ezúton is köszönöm, ha minden kérdésre válaszolnom kellene külön...egyrészt az olvasók túlzottan megismernének, másrészt a blog eltérne az imázsépítés irányába, ami nem célom. Beszéljünk a könyvekről, múzeumokról, utazásról, élményekről, feltörekvő írókról! Ennek fényében kiválasztottam pár kérdést, amelyre szívesen válaszolok:

 A Pergamenre hányt szavak írójától két jelölést is kaptam. Evelin blogját régóta ismerem, követem és szeretem. Itt találod a bejegyzéseit

A kérdései pedig:

Van kedvenc kuckód, ahová elbújsz olvasni?

Enyém az egész világ. Nincs külön kuckóm, ahova behúzódom olvasni, helyette bármikor szabad percem van előszedem a könyvet, vagy Kindert és megszűnik a körülöttem lévő világ.

Kedvenc műfaj, amit olvasni szoktál?

Mivel régóta könyvmoly vagyok le tudok pár következtetést vonni az olvasási szokásaimról, az egyik például az, hogy a műfajokat 2 évente váltom. Általában nem éles váltások és vissza-vissza térek a klasszikus szépirodalmi remekművekhez, de néha kell a változatosság.

Mi az a dolog, ami nélkül nem tudod elképzelni a napod?

Nemrég tértem vissza egy olyan kalandról, ami sok mindent megváltoztatott bennem. Átértékelődtek a mindennapi apróságok és volt egy pont, ahol még az olvasás is értékét vesztette. Ma már letisztult, hogy mi az, ami nélkül elképzelhetetlen egy nap: zene. Amikor csak 5 perced van, amikor kikapcsolódásra vágysz, amikor túl fáradt vagy, hogy olvass..vagy csak nincs elektromos áram, fény és Kinder lemerült a zene az, ami megmenti a napot. Ettől függetlenül visszatérve a kényelmes és nyugodt hétköznapokhoz a könyv lett újra az elengedhetetlen kellék, de már tudom, hogy krízis esetén csak zene kell, ami legtöbbször egy rövid történet. Nem?

Gyakran jársz színházba?

Az operát jobban szeretem, a színházban pedig inkább a klasszikus darabokat nézem meg. Valamiért nem nyerte el a tetszésem a modern feldolgozás, az interaktív előadásmód.

Olvasol újságot, ha igen, mit?

Igen és nagyon sokat követek egyszerre, külföldit együtt a Magyarországival és a román sajtóval. Fontosnak tartom, hogy ugyan azt a hírt több forrásból is megismerjük, ha a lehető legreálisabb képet szeretnénk kapni. A „mindenegybenblog” „hir.net” és hasonló kamu blogok elképesztő népszerűségre tesznek szert valótlan hírekkel, az NEM ELÉG, hogy Facebook-ról látott híreket olvasol el (ha csak nem közvetlenül az AP, Reuters és hasonló megbízható forrású médiát követed).

Az Anna’s Books írója is kitüntetett figyelmével és díjával, nem ismertem idáig a blogját, így utána néztem. Látszik, hogy új blog...és ugyan azt a cselt veti be, mint én, amikor nem tudom milyen könyvet mutassak be: én visszanyúlok a régen olvasott klasszikusaimhoz, ő a házi olvasmányokhoz. Elcsíptem Anna blogján az egyik kedvenc Jókaimat is. Vigyázat! Részletesen mesél a cselekményről. Itt találod a Jókais mesét.

Anna kérdései:

Milyen érzések töltöttek el, amikor megírtad és közzétetted az első fejezetet/bejegyzést a blogodon? Mi ihlette a történetedet? Honnan jött a blogod alapötlete?

Az első bejegyzésem akkor született, amikor egyik éjszaka James Dashner Útvesztő című könyvét befejeztem. Tombolt bennem a sok információ, az ötletek, a problémák, amelyeket láttam a könyvben, és meg akartam osztani más könyvmolyokkal az élményt, illetve válaszokat kapni. Azóta is az egyik leglátogatottabb bejegyzésem, annak ellenére, hogy az íráskészségem látványosan fejlődött azóta – fogadalmam, hogy azt az első bejegyzést olyan formában hagyom, ahogyan megszületett. Jó látni honnan indultunk, nem? Itt van 

Mit jelent számodra az írás?

Az írás csak egy eszköz, ami valóban fontos az a mesélés. Azért szeretek olvasni, mert érdekel mások története, ugyan úgy azért szeretek írni, mert szeretem elmesélni és megosztani a saját történeteimet. Élmények ezek, amelyek megnyitnak egy világot az író szemén keresztül. Olyan világokat, amelyeket nincs alkalmunk máshogyan feltárni. Például nemrég olvastam Khaled Hosseini Papírsárkányok  című könyvét (katt a bejegyzésért), amikor pedig egy Hazara etnikumú menekülttel találkoztam az a tudás, amit az író átadott nekem hasznosnak bizonyult.

Köszönöm a bloggereknek a figyelmet és az elismerést. Ha kérdések merültek fel benned, azokat felteheted hozzászólásban, e-mailben (lilapulcsis@gmail.com), Facebook-on :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr158669126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.