...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

Táncház a Zöld Macskában

2017. január 30. - Lilapulcsis

16387424_1215265241855583_8365351174375860756_n.jpg                                                       (a szervezők által készített fotó)

A kikapcsolódásról szóló bejegyzések sora bővül: ezúttal táncházban voltam!

Arról már írtam, hogy szeretek táncolni és szeretek másokat is nézni, ahogyan táncolnak. Nemrég a Magyar Állami Népi Együttes előadásán vettem részt, arról is olvashatsz beszámolót (itt). Bevallom a Magyar rapszódia előadás alatt külön arra is figyelnem kellett, hogy milyen hangosan ütöm a ritmust a lábaimmal a székek alatt. Miután kigyönyörködtem magam a profik tánctudásában rávettem magam és egy barátot, hogy látogassunk el egy táncházba!

A választás (mert egy napon három táncház is volt) a Zöld Macska Diákpincében szervezett mulattságra esett, ahol januártól minden hónap utolsó szerdáján táncház lesz!

Kiderült az, amit már eddig is sejtettem: a Magyar rapszódia előadásán az idős generáció képviselői voltak szemmel látható többségben, most tudom miért! A fiatalok a táncházban vannak!

Amikor betoppantam egyből feltűnt a barátias légkör, ami a későbbiekben is beigazolódott, majdnem mindenki ismerte a többi résztvevőt. Ennek ellenére nagy nyitottsággal fogadtak és még majdnem lett is alkalmam táncolni. Csak azért ott a „majdnem”, mert (szégyenszemre) visszautasítottam a felkéréseket. A néptáncokhoz, véleményem szerint két elengedhetetlen dolog közül legalább egynek teljesülnie kell: remek tánctudás, és akkor bárki felkérhet, vagy egy partner, akinek a szeméből, a keze szorításából megérzed mikor akar pördíteni, és hányat! Mivel mindkettő hiányzott, ültem tovább a fenekemen, csodálva a többieket.

Az est elején nehezen indult be a tánc, és nagyon kis hely állt a táncosok részére, de azok is kivették a részüket a mulattságból, akik üldögéltek: énekelve. Elképesztő volt!

Ajánlom mindenkinek, aki tánctudás hiányában is vágyik egy kedves kis estére, januártól minden hónap utolsó szerdáján táncház és folkkocsma vár a Zöld Macska Diákpincében! A belépés ingyenes.

A zenét szolgáltatják: Vizeli Bálint és barátai :)

A Facebook eseményt itt találjátok: https://www.facebook.com/events/912000742269238/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr4512168986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.