...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

Papp Olivér: A szoba

2017. március 14. - Lilapulcsis

lilapulcsis_blog_hu_2.jpgTavaszodik! Érzem a vízben. Érzem a földben. Érzem a levegőben*. Sok minden, mi valaha létezett, eltűnt…vagyis a hó, a hideg. Helyette süt a nap, rügyeznek a fák, hóvirágok bújnak ki a legváratlanabb helyekről…és én Papp Olivér rövid történetét olvasom. Miért? Valami vidámabb is a kezem közé akadhatott volna.

Mindenki legnagyobb rémálmát történetbe foglalni nem kis feladat. Mindezt olyan módon, hogy beleborzongj még nehezebb, Olivér pedig erre vállalkozott. Lidérces álmainkat mesélte el 2 oldalban!

A feltörekvők kategória egyre hangsúlyosabb teret kap a blogon, főként azért is, mert a rengeteg jobbnál jobb könyvvel telített piacra ismeretlenként betörni rendkívül nehéz.

„Hajnal előtt van a legsötétebb.”

Rendkívül érdekesen játszik az egyszavas mondatokkal. Már-már arra késztet, hogy hagyjam a jókais körmondataimat, hatáskeltéshez az a stílus sokkal megfelelőbb.

„Nem érzem, hogy kellene. Nem gondolkodom rajta, hogy miért nem. Jó így. Aztán itt van ez a másik furcsaság. Anyám. Néha hallom a lépteit – másokét is, elég sok más, idegen léptet is – amint a szobám felé tart. Van, hogy elhalkul, van, hogy eljön az ajtóig, még a kilincs is nyikorog és mozdul, de be nem nyit.”

Libabőrös lettél, igaz?

A rövid leírások, szemléletes képek megkönnyítik az olvasást és az átélést. Annyi csalafinta módon elrejtett információ van végig a történetben, hogy a végén csalódásként ért a tiszta, egyértelmű konklúzió. Talán arra vártam, hogy sejtelmesebben vezet rá a végkifejletre.

Ilyen rövidségű műről bővebben nem is lehetne írni, igaz? Észrevételeiteket, hozzászólásaitokat várom a blogon, ahol akár a facebook-os fiókoddal is hozzászólhatsz.

A történet elérhető itt:

https://www.facebook.com/notes/papp-oliv%C3%A9r/a-szoba/1047787701997238

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr4712337577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.