...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

Könyvmoly Kezelési Kézikönyv: 10 dologra készülj fel, ha könyvmollyal randizol!

2017. március 24. - Lilapulcsis

318d30460982935aa0475d62cfd6f7ec.gif

A legutóbbi randin is sikerült lesokkolnom a partnerem. Az érzelmi skála, amit 2 másodperc alatt láttam megnyilvánulni az arcán, rádöbbentett valamire: szükség van egy újabb könyvmoly kezelési útmutatóra!

Érdemes első randi előtt érdeklődni a másik fél hobbijairól, ha egy könyvmollyal van dolgod, akkor biztosan jelezni fogja, hogy szeret olvasni. Azt később is ráérsz megállapítani, hogy igazi könyvmoly, vagy sem, ajánlom erre a Könyvmoly Kezelési Kézikönyv egy előző útmutatóját, amit itt érsz el: http://lilapulcsis.blog.hu/2016/01/27/honnan_tudod_hogy_konyvmoly_vagy

Minden esetre jó felkészülni! Szóval a következőkre számíthatsz:

1. Nyitottak vagyunk

Minden könyv hozzánk tesz valamit, megismerünk belőle egy tájat, egy kultúrát, történelmi korszakot, karaktereket…ennek fényében nem nehéz levonni a következtetést, hogy bizony tudjuk: nem csak magyarok léteznek, nem csak magyar népi szokások vannak, hanem más is van ott, a nagyvilágban. Szeretjük a különleges szokásokat. Mesélj nyugodtan a gyerekkorodról, a kedvenc élményeidről, mindent meghallgatunk és nem fogunk elítélni, bármennyire is furcsának találták eddig mások, nekünk nem lesz az! Mivel mi is különcnek érezzük magunkat (lásd: http://lilapulcsis.blog.hu/2015/05/29/konyvmolyok_hazugsagai ) te is megférsz mellettünk, a furcsa szokásaiddal együtt!

1.gif2. Könnyedén megismerjük a jellemed

Mivel kedvenc íróink arra törekednek, hogy a történeteiket különböző szemszögekből is megismerjük, egy idő után akkor is működik ez a szuperképességünk, ha becsapni próbálnak azzal, hogy egyoldalúan mesélik el a sztorit. Próbálkozhatsz! Ne lepődj meg azon, ha 1 órás beszélgetés után részletes elemzést kapsz magadról. Rengeteg különböző személyiségeket ismertünk meg a könyveinkből, némelyeket csupán a tetteik alapján, a szavaikon keresztül, téged kiismerni sem lesz probléma, de ne félj tőlünk, nem használjuk fel ellened a tudásunkat (legalábbis, amíg jó viszonyban vagyunk).

giphy_1.gif

3. Félelmetesen jó a fantáziánk.

Tényleg félelmetes! Fél szavad mögé egész könyvtárnyi történetet tudunk kitalálni, a másodperc töredéke alatt. Elszóltad magad? Terelheted a témát, akkor sem tudod kitörölni az elménkből! Ezzel szemben fél szavadból is megértjük milyen érzelmi állapotban vagy, ha egy szó sem akar kibújni belőled el tudjuk dönteni, hogy zavarban vagy, mert elnyertük a tetszésed, vagy csak megbántad, hogy randira hívtál.

4. Tudjuk mit akarunk

Rengeteget olvastunk arról, hogyan ismerkedtek meg kedvenc hőseink a szerelmükkel, milyen romantikus randikra jártak..természetesen valamilyen mértékben rekonstruálni szeretnénk azt. Szóval, ha azt mondom, hogy nem akarok kávézóba beülni az első randin, hanem inkább sétálnék, akkor légyszíves fogadd el. Más lehetőséged úgysem lesz. Nem kell  halálra rémülni attól, ha valaki tudja mit akar.

 no-gif.gif 5. Játékosak vagyunk.

Nem várhatod azt, hogy első beszélgetés után az ajkadon csüngjünk, nem vagy te egy Rhett Butler (vagy helyettesítheted bármelyik szívtipróval a listánkról: Könyvmolyok szerelmei). Inkább varázsolj el bennünket a türelmeddel. Randizgassunk, ismerkedjünk, majd kialakul valami. Ahhoz vagyunk szokva, hogy kedvenc könyveink 500 oldalából 499 oldalon keresztül a főhősünk epekedik szíve választottjáért, csak az utolsó oldal közepénél kaparinthatja őt meg - ehhez tartsd magad!

 1ac5262633c0999c2a6300e8c5061657.gif6. Érző lények vagyunk - és nem félünk kimutatni ezt

 Nem igazi könyvmoly az, aki nem sírt már könyv miatt nyilvános helyen, könyveinkbe merülte pedig gyakran szisszenünk fel, sóhajtunk és lepődünk meg, megfeledkezve a külvilágról. Ugyan ezeket az érzelmeket mutatjuk ki akkor is, amikor a kedvenc könyvünkről mesélünk. Ha ezt látod nem kell megijedni, azt jelenti, hogy megnyílt a könyvmolyod!

7. Nem szabad meglepődni, ha könyvvel ajándékozunk meg!

Már a második randi után tudni fogod, mennyire sokat jelentenek nekünk a könyvek, és azt is, hogy érzelmileg is kötődni tudunk a kedvenc történeteink gyönyörű borítós kiadásaihoz. De! Ha könyvet kapsz tőlünk ajándékba NEM kell arra gondolni, hogy az házassági ajánlat fontosságú, és az elfogadásával a kapcsolat már komolyra fordul. Elárulok egy titkot: ez csak az első lépés, abba az irányba, hogy formáljunk picit, kedvünk szerint!

tumblr_my4x5tvmhk1sig0xjo1_250.gif8. Olvasd el, ha könyvet kapsz tőlünk!

Egyértelmű, nem? És nem elég csak elolvasni, véleményt is formálj róla. (Ha nagyon nem megy ott vagyunk mi, könyves bloggerek, hogy segítsünk, mi elmeséljük milyen érzést kelt egy könyv, puskázz innen). Ha mégsem tudnád végig olvasni az sem nagy probléma, az igyekezet mindig számít...

  9. Mesélj!

A kulcs a szívünkhöz az eszünkön át vezet! Mindig szolgáljon például Seherezádé meséje... Tudni szeretünk minden apróságot, részletecskét, mert ezáltal Téged is jobban megismerünk, és nem ez lenne mindennek a lényege? Egyébként is valószínű, hogy abban a pillanatban is azon gondolkodunk mennyire érte meg veled tölteni az időt, mikor olvashatnánk is..Szóval mesélj csak nyugodtan, mi majd hallgatunk!

 

i_dont_care.gif

10. Végül pedig egy utolsó jó tanács: Nyugodj meg, engedd, hogy a kezünkbe vegyük az irányítást, és élvezd!

A fenti tulajdonságainkkal összhangban már levonhattad a következtetéseket, hogy nagy kalandorok vagyunk és természetesen ha engedsz, akkor a lehető legelképesztőbb randikban lesz részed velünk! A világunk szerves részei a könyvek és a csodálatos kalandok, amelyeket elmesélnek. Ide akarunk beengedni: Gyere!

 

 2.gif

Ha még többet szeretnél megtudni a könyvmolyokról:

 http://lilapulcsis.blog.hu/2016/12/17/konyvmolyok_nehezsegei

http://lilapulcsis.blog.hu/2015/05/29/konyvmolyok_hazugsagai

http://lilapulcsis.blog.hu/2015/05/02/konyvmolykezelesi_utmutato_tiz_hajtepo_kerdes_beszolas

http://lilapulcsis.blog.hu/2015/11/29/konyvmolyok_regen_es_most

http://lilapulcsis.blog.hu/2016/01/27/honnan_tudod_hogy_konyvmoly_vagy

Ha további tippjeid vannak várom hozzászólásban, kifejtve! 

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr5812367719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökönrúgott Feleségek 2017.03.26. 19:56:57

EZMIEZ? Kb. 35 éve gyűjtöm a könyveket, de egy mukkot nem értettem az egészből.

Kettős Billy (törölt) 2017.03.27. 07:53:06

Látszik nem iszom 2 hónapja, nem is értem, mi akarna ez lenni...

Lilapulcsis 2017.03.28. 09:26:56

@Tökönrúgott Feleségek: Nem elég gyűjteni... A visszajelzést köszönöm, újra próbálom fogalmazni, hogy egyértelműbb legyen.

Lilapulcsis 2017.03.28. 09:33:02

@Kettős Billy: Köszönöm a visszajelzést!