...húzd közelebb a széked a szakadék széléhez, mondok neked egy mesét...

Lilapulcsis világa

Kurt Hörtenhuber: Oups sorozat

2017. április 27. - Lilapulcsis

lilapulcsis_blog_hu_1.jpg                          (A háttérben egy halovány szekszárdi szivárvány, amelyet két busz között csíptem el)

 

Ma a szeretet nagykövetéről mesélek, aki egy napon megállapította, hogy a Földön egyre nagyobb mértékeket ölt az elégedetlenség, és kedves Szívbolygóját hátrahagyva leszállt közénk, mint egykoron maga Zarathusztra. De, míg a középkorú bölcs az emberre, mint fejlődési fokra tekintett, a kis Oups a mai ember megmentésére igyekezett. És ezzel a párhuzamot le is zárnám a két mű között, hiszen a kis motivációs könyvecske korántsem merül ilyen mélységekbe. Oups sétál a világban, és a kis herceg mintájára szemléli az élőlényeket, embereket. Néha levonja a következtetéseket, néhol tanácsokat osztogat, ebbe a kis könyvecskébe mindent beletuszkoltak, amit csak lehetett: kis környezettudatosság, kis háború, kis szökdelő akrobata bogár...

Az első gyors látogatása után Oups nem bírta sokáig, vissza kellett térnie a Földre, főként azért is, mert fontos megválaszolandó kérdése akadt: mi a siker? A második könyvecske aztán a siker miértjét, mikéntjét taglalja, egy-egy bogár, ember szemszögéből, és olyan hasznos tanácsokat ad, mint „szedd össze a bátorságodat, és merj változtatni, meglátod megéri”! A motiváláson kívül fontos tanácsokat is próbál megfogalmazni – sajnos egyes helyeken erősen közhelyesen.

A harmadik könyvecske a ragyogást járja körül, nem Stephen King féle, ijesztő ragyogás, hanem a Nap kerül középpontba. Oups mindvégig a sugarakat keresi, mint örömforrást. A Szívünk ragyogása című könyvecskében Oups, a kis földönkívüli szeretetnagykövet elárulja neked, hogyan gyűjthetsz minél több napsugarat a szívedbe. Ennek jelentőségét pedig mikor máskor érthetnénk meg jobban, mint most, áprilisban, amikor újra beköszöntött a tél (még Budapesten is), és pilinkézve hullott a hó a friss zöld levelekre. Ops-szal ágyban tölteni a szombat délutánt ilyenkor bevált recept...kipróbáltam! Az egyik oldalon a kis űrlény azt mesélte milyen fortélyokat vet be, amikor épp nem süt rá a Nap, vagyis rossz a kedve, ilyenkor sétál, és séta közben a fákat csodálja. Te mit szoktál bevetni? Jó, talán ezt a kérdést fel sem kellett volna tennem: olvasol, igaz?

Ezek után kíváncsian nyúltam a sorozat negyedik, utolsó kötetéhez, amely a Kényeztetés szívnek és léleknek címet viseli. Oups szerint sok minden más megvilágításba kerül, ha alaposabban szemügyre vesszük. A könyv elején a kis földönkívüli egy fával beszélgetett a magányról. Talán ennek a könyvnek van a legmélyebb értelme az eddig emlegetettek közül, ebben kerül terítékre a karrier és a boldogság, illetve ezek kapcsolata. Itt például néha egyet tudok érteni az íróval: nehezebb napokon túl könnyű megfeledkezni arról, hogy milyen szép városban élünk, egyszerűbb átnézni a virágzó fákon...megfeledkezni az olvasás okozta örömről és a könyveket félretolva inkább pihenni, hogy leküzdjük a fáradtságot. Megéri egy percet áldozni arra, hogy valami szépet, jót találjunk, magunkban, másban, egy könyvben, egy fában...csak le ne álljatok egy fával diskurálni egy forgalmasabb parkban!

Összességében ez a könyvsorozat nem igazán könyvmolyoknak íródott, hanem inkább azoknak, akik 5 perc kikapcsolódásra vágynak. A kis űrlény a könnyed szösszeneteivel garantáltan mosolyt csal az arcodra. Nem kell világrengető gondolatokat várni a kis könyvecskéktől, helyette evidens dolgokat emel ki újra, és újra...hátha egyszer megjegyezzük. Kedves kis ajándék, szülinapra, névnapra, biztosan azt sugallja majd mennyire fontos nektek az a személy, aki kapta hisz túlcsordul belőle a szeretet (és néhol a közhely)

Ha pedig az merült fel benned, hogy ki készítette ezeket a szép rajzokat, akkor itt a válasz: az első három könyvet Conny Wolf illusztrálta, a Szívvel-lélekkel a sikerért címűt pedig Günter Bender.

Ha kíváncsi lettél a könyvek megvásárolhatóak itt:

http://oups.hu/termekkategoria/konyv/

Az eredeti, német nyelvű oldalon találtok letölthető színezőket is:

http://www.oups.com/fanwelt/malblaetter.html

Ha egy kis napsütésra vágysz, akkor itt találod meg Oups-ot a Facebookon: Ide bújt!

Ha a végére értél akkor elárulok egy titkot! Játékot indítok, amelyben elnyerheted a kis könyvek egyikét! Annyi a dolgod, hogy egy képben megörökíted azt, ami (/aki) boldoggá tesz téged, és elküldöd nekem a lilapulcsis@gmail.com e-mail címre! A képeket ezután feltöltöm a Lilapulcsis könyvei facebook oldalra, ahol a 4 legtöbb lájkot szerző kép készítője nyer egy-egy Oups-os könyvet!

A kép elküldésének határideje május 11. (csütörtök)! A lájkok összegyűjtésére pedig május 25-ig van lehetőségetek. 

Játékra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://lilapulcsis.blog.hu/api/trackback/id/tr9712454697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.